Skip to content
  Napsat komentář

768 komentářů k zobrazení

  1. Super akce! Jen mě zklamal úkol Štempl. Celý den ho hledáme jak blbí a pak když jsme přes půl republiky dáte nápovědu. Myslím, že to není fér vůči těm týmům které stejně jako my nebyli v dosahu. Když už tak jste měli dávat nápovědy od začátku a nebo vůbec.!!!!

    1. Zdravím, za celou cestu byla dána pouze jedna nápověda, kde se nachází štempl, a to v rychlíku Svatava v 11:00 dopoledne. Pokud by někomu stálo za to jej získat a hnát se kvůli 25 bodům přes celou republiku, mohl si poměrně jednoduše dopočítat náš další postup (a samozřejmě mu to mohlo vyjít nebo ne). Všechny vlaky jsem procházel, bavil se prakticky se všemi týmy, a přesto ne každý tým si o razítko řekl (což teď může hlavně mrzet ty, kolem kterých jsem šel). Stejně tak jsem viděl spoustu týmů v Chebu, s jedním z nich jsme si vyměňovali i poštovní adresy – ale razítko nezískal…

  2. Ahoj, jak přesně se mají nahrát na web cestovní formulář a vstupenky z turistického místa? Na webu je jen možnost „nahrát obrázky“ a když tam vložím soubor v PDf, tak mi to hlásí nepodporovaný formát. Díky, Benda

    1. Po přihlášení máš na své týmové stránce možnost „->Nahrat dokumentaci“ v horní části stranky. Tam lze nahrát všechny typy souboru (pdf, xls, doc…). Zároveň tam lze vyklikat trasu tymu na mape. Stejně tak na stránce týmu je možnost „Nahrát fotky“.

    1. V rámci postprodukce je možné provést prakticky jakékoliv úpravy (střih, nejrůznější efekty, hudba, titulkování atd…) podobně jako to dělají youtubeři. To hlavní – videozáběry musí být však prokazatelně natočeny v rámci akce, tj. od sobotních 0:00 do 23:59 (ať už budou ve výsledném videu sestříhány nebo poskládány jakkoliv). Na úpravu videa a nahrání na YouTube však máte pouze 48 hodin, stejně jako na další dokumentaci z akce.

    1. Ahoj,
      1) Nášivky jsou totálně vyprodány, triček a placek už zbývá doslova posledních pár kusů, a to jen v některých velikostech (prodej ve vlaku)
      2) Všechny podklady pro letošní ročník jsou v e-mailu, který byl právě odeslán 🙂

  3. Ahoj, mám dotaz ohledně úkolu Kostýmy. Počítalo by se jako splnění kdybychom měli jen tématické pokrývky hlavy – vikingská helma, kovboj, pirát, koňská hlava atd. ?
    Díky

    1. Ahoj, upřednostňujeme celotělový/celooblekový kostým. Vyváženo je to tím, že jej nemusíte mít celou cestu na sobě. O udělení bodů za konkrétní kostýmy budeme rozhodovat po zaslání fotografií.

      Například kostýmy typu „noviny na hlavě“ (jsme Večerníčci) určitě nebudou uznány.

      Na druhou stranu – nepožadujeme kostýmy z Národního divadla. Nebojte se prošacovat hadry a na všechny Tebou zmiňované role něco najdete.

  4. Zdravím,
    nevím, jestli se mi předchozí zpráva neodeslala, nebo zmizela, tak to zkusím ještě jednou.
    Chtěl jsem se zeptat, jestli je možné dojít do bonusové stanice pěšky, vyfotit se a poté z ní pěšky odejít a inkasovat za to 100 bodů. Vycházím z předpokladu, že v jednom směru to legální je (viz. nový bonusový úkol turistika), proto se ptám, jestli je legální v obou směrech podniknout pochod/vycházku k bonusové stanici.
    Díky za odpověď.

    1. Ahoj, pěšky to není možné, bonusovou stanici je nutné „osídlit“ výhradně vlakem, tzn. ji projet, z vlaku vystoupit, příp. do vlaku nastoupit (bonusová stanice může být stanicí startovní). Každopádně vždy min. 1 cesta (z/do stanice) musí být vlakem.

  5. Zdravím,

    pokud je možné použít celodenní víkendovou jízdenku pro jízdu do příhraničí, jak moc daleko je možné do příhraničí jet? Počítá se jako příhraničí pouze 1. zastávka vlaku mimo území ČR, nebo i zastávky, které jsou vzdálené více od hranic?
    Děkuji za odpověď.

    1. Ahoj,

      skupinovou víkendovou jízdenku v ceně 679 Kč je možné použít do vybraných pohraničních stanic na Slovensku, v PolskuNěmecku. (v odkazech přesné názvy stanic). Kromě toho lze také cestovat přes německé území na trati Rumburk – Bad Schandau – Děčín (bez možnosti výstupu z vlaku v Německu s výjimkou zastávky Schöna)

    2. Cestu Dolní Poustevna – Děčín přes německé území doporučuji. Vloni jsme jej v rámci KKr s tým projížděli a z toho, co jsme viděli (hlavně druhá polovina*), nádhera. 🙂

      * první polovinu jsme tak nějak prospali…. všichni.

  6. Nazdar, chtěla bych se zeptat na vzdálenost od stanic startu a cíle. Vím, že je to max. 100 km, ale kdyby jsme vyjížděli z Přerova a skončili v Břeclavi (třeba by nám to ujelo) platilo by to, když je to přesně 100 km??

    1. Ahoj, chceme s přítelkyní vyrazit ve dvou (i když svatební cesta to není), ale registrační formulář asi vyžaduje minimálně tři členy.

  7. Ahoj, jak je to s návštěvou turistických atrakcí, které jsou nezpoplatněny? (např. ne na každé rozhledně se vybírá vstupné apod.)

    1. Ahoj, viz Pravidla akce. Podmínkou je získání vstupenek pro všechny členy týmu. Za nedodržení hrozí sankce -100 bodů.

      Prosím vyberte si takový objekt, jehož návštěvu můžete prokázat vstupenkami. Takových objektů (nejrůznějších expozic, výstav atd.), i cenově velmi dostupných, jsou u nás mraky. Zkuste najít něco zajímavého, co vás i obohatí a něco vám přinese…

      Přísně vzato – i některé nádražní budovy jsou kulturními památkami (např. historická budova hlavního nádraží v Praze), což by mohlo být pro některé lákadlem na zisk bodů za 10 vteřin – právě proto uznáváme jen objekty se vstupenkami.

    2. Předem se raději zeptám jak je to s lanovými drahami, historickými jízdami, placenými výtahy, koňskými povozy, důlními vláčky, historickými tramvajemi/busy prostě všude kde jsou jízdenky nikoli vstupenky

    3. Tebou zmíněné jízdenky/vstupenky na „pojízdné“ atrakce budou uznány – vždycky tomu tak bylo.

      Ani historické dopravní prostředky s výjimkou vlaku však nelze využít pro přesun mimo území jedné obce. Tzn. NENÍ možné se např. projet historickým busem z Prahy do Berouna, historickým vlakem ano.

  8. Jen taková malá drobná „technická“: přibude v záložce „Ročníky“ vlákno „2015“? 🙂 Myslím si, že by to bylo komfortnější pro náhodilé/budoucí návštěvníky. Byť chápu, že to nemusí být úplně prioritou. 🙂

    Jen tak mě to napadlo. Dnes. Až dnes. 😀

  9. Zdravím. Chtěl bych se zeptat, jak je to s lůžkovými vozy. Stačí za každého k jízdence zaplatit standartní lůžkový příplatek za každého člena týmu? Dále bych také rád věděl, kdy budou zveřejněny bodované stanice pro rok 2016.

  10. Výsledky 8. ročníku akce byly vyhlášeny a maraton jménem Křížem krážem republikou tak pro letošek končí 😉 Gratulujeme vítěznému týmu KŘIŽÁCI ČASU a stejně tak stříbrným SKALÁKŮM a bronzovému týmu #RAILRIDERS 😉 Na vítězné týmy nyní čekají dárkové poukázky – vouchery od Českých drah. Děkujeme všem týmům za účast na akci 😉 🙂

    Velmi nás těší velký zájem o akci Křížem krážem republikou, co nás ale mrzí je počet diskvalifikovaných týmů – z velké části týmů, které se účastnily – cestovaly a plnily soutěžní úkoly, ale nebyly schopné nebo ochotné odeslat svůj cestovní formulář či fotografie… takové týmy by se měly příště rozmyslet, zda se vůbec na akci přihlašovat… !!

    Na závěr děkujeme ještě jednou partnerům akce a těšíme se na viděnou za rok – 24. září 2016 !! *skaut*

  11. Trest za nesplnění pravidel musí být !! Proto bylo uděleno trestných -100 bodů za navštívení kulturního místa bez vstupenek (pokud toto bylo jediné kulturní místo) a jinak 0 bodů za následující kulturní místo bez vstupenek 😉 Lepší trestné body, než diskvalifikace týmu 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *