Skip to content
32. místo
991 kmKilometrů
425 bodůBonusových bodů

Letos bychom se mohli s klidem jmenovat sběrači zpoždění 😀

Ale hezky popořádku.

Že mám čas se zúčastnit, jsem zjistil velmi včas, a to ve středu 21. 9. 2022. A podle toho také vypadala naše příprava. Ve středu jsme měli asi tak tři tajná místa, usilovným luštěním se mi nakonec podařilo všechna až na dvě správně rozlousknout. Ovšem tím pádem velmi utrpěla příprava tras. Existovaly vlastně dvě: „Slovakia – nightjet – do Brna a pak se uvidí“ a „Děčín – Česká Lípa – Skautská skála – Boleslav – Kolín a pak více variant“. První trasa padla poté, co jsme Slovakii nestihli a zbyl na nás noční vlak směr Děčín. Zde jsem propočítával, co šlo a dospěl víceméně k trase, kterou jsme opravdu realizovali (ovšem netroufám si rozhodně tvrdit, že by byla nejlepší).

Závod začal krásně, rychlík 670 Labe měl v Kralupech 3 minuty zpoždění a tak z nich vyjel přesně o půlnoci. To bylo ovšem naposledy co se nám zpoždění v závodě hodilo 😀 . Následoval noční výstup s mnoha dalšími týmy na Skautskou skálu, pěší přesun na zastávku Česká Lípa střelnice a jízda směr Kolín. Pak jsme se vydali ke Starému Tatenickému tunelu. Slézání dolů nebylo nic moc, samozřejmě jsme přehlédli vyšlapanou cestičku vedle ohrady (a nebyli jsme sami 😀 ). Poté jsme se během vydali na zastávku Tatenice a tím si splnili úkol Run Run Run. Bohužel se nakonec stal jediným splněným úkolem 🙁 .

V deset hodin se již začala projevovat nestabilita železniční sítě a EC 141 Ostravan si vezl 15 minut zpoždění a navíc byl našlapán k prasknutí. Ovšem horší bylo nakonec 25 minutové zpoždění osobního vlaku do Rapotína k rozhledně Bukovka. Místo krásné hodiny a půl nám na zdolání rozhledny zbylo lehce přes hodinu, naštěstí dolů už to šlo rychle a jen tak tak jsme to stihli. EC 143 Ostravan si také nadělil 20 minut.

Ovšem poté přišel poslední vlak, EC 90272 Metropolitan z Břeclavi do Prahy. Po odjezdu téměř načas jsme se odebrali k večeři do jídelního vozu. Ovšem za Brnem při průjezdu seřaďovacím nádražím Maloměřice nastalo prudké brždění – někdo prý použil záchrannou brzdu, ovšem asi se mu při tom podařilo něco rozbít. Strojvedoucí i průvodčí běhali kolem vlaku, neustále byly slyšet snahy o naplnění potrubí vzduchem a odbrzďování brzd. Začínalo to vypadat dost špatně, ale nakonec jsme se po téměř 70 minutách rozjeli, oficiální důvod zpoždění: porucha vozu a zásah Policie ČR.

Zastavili jsme v Brně-Králově Poli a opět to vypadalo špatně, stáli jsme 5-10 minut, ale nakonec se vlak rozjel a další jízda už byla bez problémů. Takže naštěstí nedošlo k naší diskvalifikaci, ale pouze ztrátě bodů za úsek Kolín – Praha.

Kouzelníka ani zápisník jsme nepotkali, brodit se nám moc nechtělo a ani nebylo moc kdy a kde. Příležitosti k návštěvě kultur také nic moc – buďto málo času nebo všechno daleko. Jak se nám nepovedlo si zahrát s nikým deskovku opravdu nevím, jet Slovakií, tak je to snadné. Na písničku jsme snad nepotkali tým, který by měl strunný nástroj (na dostatečně dlouhou dobu).

K pohlednici, nečekal bych, jak obtížný úkol to bude 😀 . Snažili jsme se kde jsme mohli, ale nikde se nám pohlednici sehnat nepovedlo. Když už v jednom ČD centru jednu použitelnou měli, tak nám jí neprodali, protože paní z ČD centra byla nemocná a těch 5 ostatních pokladní ty věci asi prodávat nesmí 🙁 . Byl zde plán v půl dvanácté v Praze běžet na centrální poštu a zkusit sehnat něco tam, ale do toho zase hodila vidle ta záchranná brzda. Takže úkoly se nám letos nedařili.

Ovšem akci jsme si velmi užili a těšíme se na další rok ❤️

 

1Účast cestovatelů v minulých ročnících
Rozcestí u Skautské skály
V noci na Skautské skále
Jediný použitý vlak jiného dopravce než ČD, a to Die Länderbahn
Starý Tatenický tunel
U Starého Tatenického tunelu
U zastávky Tatenice po doběhnutí a tím splnění úkolu Run Run Run
Zpoždění narůstá a zkracuje čas k dobytí rozhledny :(
Na vrcholu před rozhlednou Bukovka
Na rozhledně Bukovka
Výhled z rozhledny Bukovka
Seběhli jsme z rohledny a jen tak tak stihli vlak
Ve vlaku EC 143 Ostravan
Výhledy z vlaku na industriální Ostravsko
Zasloužená večeře v jídelním voze JLV
Rekordmanem ve zpoždění je vlak EC90272 Metropolitan, nebylo to daleko od diskvalifikace, nakonec jen ztráta bodů za úsek Kolín - Praha
  Napsat komentář

0 komentářů k zobrazení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *