Skip to content

15. ročník tradiční železniční cestovatelské akce Křížem Krážem proběhne již v sobotu 24. září 2022. Sestav si i Ty svůj tým a vydejte se společně na velkou cestu po republice. Uhánějte s větrem o závod, objevujte tajná místa, zdolávejte vrcholy a plňte soutěžní úkoly – nasbírejte za 24 hodin co nejvíce bodů a vyhrajte hodnotné ceny!

24 hodin zážitků

Závod startuje s úderem půlnoci z pátku na sobotu v libovolné železniční stanici či zastávce na území ČR. Je tedy zcela na rozhodnutí každého týmu, zda svůj závod zahájí v Praze, Aši nebo třeba v Osoblaze. Po dobu 24 hodin se cestovatelské týmy o minimálně dvou členech snaží nacestovat vlakem co nejvíce kilometrů (za každý km získají 1 bod, ale za opakované projetí stejného úseku již jen polovinu km/bodů). Týmy také navštěvují bonusová místa – nejcennější jsou vrcholy (za 200 bodů), které si ale vyžádají také nejvíc energie a času, dále jsou to tajná místa (za 100 bodů) a také traťové body (za 50 bodů), kdy není třeba vystupovat z vlaku. Závod obohacuje také pestrá škála soutěžních úkolů, nejčastěji za 25 – 50 bodů. Další bonusové body je možné získat také za jízdu s Leo Expressem, který je partnerem závodu. Závod končí přesně po 24 hodinách ve stanici/zastávce, která je vzdálená max. 150 km traťové vzdálenosti od stanice startovní.

Bonusová místa a soutěžní úkoly jsou vyhlašovány průběžně od 1. do 20. září. 

Děti – nová soutěžní kategorie

Vemte děti do party! Novinkou letošního ročníku je dětská kategorie. Týmy, jejichž minimálně polovinu členů tvoří děti do 10 let včetně, mohou soutěžit také v kategorii dětský tým! Dětské týmy plní stejné soutěžní úkoly a vybírají si ze stejných bonusových míst jako starší účastníci… Svoji trasu ale mohou přizpůsobit věku a schopnostem nejmladších účastníků. Mohou tak vyrazit třeba až se svítáním a svůj závod ukončit se západem Slunce, ale přitom mají velkou šanci vyhrát! Výsledky dětské kategorie budou vyhlášeny zvlášť a nejúspěšnější dětské týmy čekají věcné ceny!

Chcete soutěžit jako dětský tým? Stačí tuto možnost zvolit při registraci týmu!

Vzhledem ke změně tarifních podmínek Českých drah (Skupinová víkendová jízdenka platí pouze pro 2 osoby od 15 let a max. tři děti do 15 let), se vyplatí zapojit i starší děti – teenagery. Třinácti a čtrnáctiletí kluci a holky již většinou zvládnou i náročnou 24hodinovou trasu.

I letos máme silné partnery!

Bez partnerů bychom se na akci neobešli. Stálým partnerem je Leo Express, moderní dopravce, který vás pohodlně sveze nejen na trase z Prahy do Ostravy, ale také například do Košic či Krakova. Leo Express odmění vítězný tým vouchery na cestování vlaky i autobusy LE. Novým partnerem akce je vydavatelství deskových her Blackfire. Vítězné týmy (včetně dětských týmů) se tak mohou těšit na deskové hry ze série Jízdenky, prosím! (Ticket to Ride). Bombus je krnovským výrobcem zdravých, nejen ovocných RAW tyčinek z čistě přírodních surovin. Bombus zajistí energii týmům přímo na cestě, ale zároveň odmění i vítězný tým. Yesss promotion (dříve ANDERLE studio) s námi spolupracuje na zajištění provozu webových stránek a na marketingu již mnoho let. Akci pořádá skautský oddíl Krnovská Trojka a akci tak podporuje v rámci veřejné finanční podpory také Město Krnov. Všem partnerům děkujeme za partnerství a spolupráci!

  Napsat komentář

0 komentářů k zobrazení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *