Skip to content
3. místo
1339 kmKilometrů
525 bodůBonusových bodů
Muzeum v Ústí nad Labem
Průjezd Ervěnickým koridorem...
Foto z Bukovky
Dobble s Azurovými slony. Sympaťáci, se kterými nám noční průjezd Moravskou bránou utekl jako nic.
Pay-to-win v Leo Expressu ¯\_(ツ)_/¯

Jedna cesta vyšla i při rezervaci předem dráž, než celý zbytek dne. Co dodat, snad příští rok nebude partnerem závodu Rolex nebo Bentley...
Soutěžní pohlednice...
Kouzelník se nakonec v Chebu na nádraží opravdu zjevil, takže jsme si ve vlaku hned zkontrolovali, jestli mu skauti nechali ještě nějakou manu... nechali :)
Lepší pohled na Bukovku z hlavní kamery...
Soutěžní pohlednice...
Chrám v Chebu se super vyhlídkovou věží
  Napsat komentář

4 komentářů k zobrazení

    1. Nás taky 🙂 S bodovým ziskem jsme byli spokojení, ale že nás vynese až tak vysoko, to jsme nečekali. Moc děkujeme Tobě i ostatním organizátorům za přípravu celého závodu a spoustu zážitků, které člověk jinde nezíská!

    2. Dokud budou vrcholy a tajná místa daleko od hlavních tratí a jen za 200b respektive 100b, bude se těm týmům, co chtějí jet na vítězství, vyplácet tato taktika. Osobně bych taky raději víc chodil po výletech a méně než 18h seděl ve vlaku, takže pokud budou pravidla více podporovat tento stal hraní, já budu jenom rád 🙂 Myslím, že by úplně stačilo „zdražit“ vrcholy a tajná místa o 100b a už by ty vítězné taktiky vypadaly o dost jinak.

    3. „Dokud budou vrcholy a tajná místa daleko od hlavních tratí…“

      Není to tak „jednoduché“, jak to může na první pohled vypadat. Loni byly vrcholy a tajná místa v odlehlejších polohách než letos, přesto se vítěznému týmu (https://www.krizemkrazem.net/tym/2021/skalaci-8/) podařilo navštívit 2 vrcholy + 2 tajná místa (+ projet 1 traťový bod). Žádné z těch míst přitom nebylo u hlavní trati (a už vůbec ne u koridoru).

      Naopak letos bylo u hlavních tratí (dokonce i u koridorů) tajných míst více. Například Starý tatenický tunel nebo Střezimíř, u hlavní trati byla i zřícenina kostela sv. Václava. Geografická dostupnost míst se výrazně nelišila od předchozích ročníků. Umístění bonusového místa u hlavní trati totiž jeho návštěvnost nezaručuje – malé obce na koridoru mají mnohdy horší dostupnost než na kdejaké regionální trati – protože zde osobní vlaky mnohdy zastavují jen 1x za 2 hodiny, navíc spolehlivost dopravy ovlivňují dlouhodobé výluky/stavební práce.

      To by bonusová místa musela být snad jen v těsné blízkosti velkých železničních uzlů, kde zastavují dálkové spoje. Takových vhodných míst je ale jen velmi málo – a ani by to nebylo zajímavé. Naším cílem je totiž dovést týmy na netradiční, neznámá a málo navštěvovaná místa. Také chceme, aby týmy projížděly nejen koridory, ale i zapadlé regionální/lokální trati.

      To, že se letos zrovna vašemu týmu podařilo vystoupat až na 3. místo s trasou, v níž dominují jízdy vlakem, ještě neznamená, že je bodovací systém špatně nastavený. Volba vhodných bonusových míst je opravdu velmi složitá a posuzuje se při ní spousta proměnných… Navíc vytváříme širokou nabídku pro různé týmy (nejenom pro ty vítězné) – některý vrchol nebo tajné místo nemusí být „zajímavé“ pro maratonce, ale může třeba zaujmout jiné týmy, které jedou na „pohodu“/na „výlet“.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *