Skip to content

Na sociálních sítích jsme v uplynulých dnech odhalili první indicie k letošním tajným místům. Tajných míst bude šest – najdete je ve Středočeském, Královéhradeckém, Libereckém, Karlovarském, Jihomoravském a Moravskoslezském kraji. (V ostatních krajích budou klasické bonusové stanice.)

Jak najít tajné místo? 

  1. Vyluštěte indicie, ve kterých je tajné místo zašifrováno
  2. Stáhněte si aplikaci – QR čtečku do svého telefonu (např. QR Droid nebo QR čtečka od Seznamu)
  3. Naplánujte si cestu vlakem do nejbližší železniční stanice/zastávky
  4. Vydejte se k tajnému místu 
  5. Nasnímejte QR kód pomocí aplikace
  6. Zobrazí se vám odkaz heslo, např. supertajneheslo, bit.ly/supertajnastranka
  7. Pečlivě si zapište či uložte tajné heslo a držte ho v tajnosti
  8. Přejděte na webovou stránku* – po zadání tohoto hesla si můžete přečíst příběh o daném místě
  9. Na tajném místě buďte obezřetní (pozor na „mudly“), vše nechejte ve stavu, jak jste to našli
  10. Při vyplňování cestovního formuláře nezapomeňte uvést navštívená tajná místa + získaná hesla

*Pokud nemáte mobilní data, můžete si stránku zobrazit i ve vlaku s Wi-Fi, nebo po příjezdu domů.

Tajné místo 1

Sherlock Holmes použil při šifrování tohoto místa svou výkonnou lupu. Naše rada je jednoduchá – a jsme si vědomi toho, že je to rada na houby – stačí odzoomovat a budete vědět víc! První indicie vás nasměřuje do konkrétní obce, na přesné místo si budete muset ještě počkat.


Tajné místo 2

Někdy se stane, že vás indicie svede na scestí, zkrátka myslíte si, že jste na to kápli, ale přitom se chystáte úplně někam jinam. Nejsou Velikonoce a všechny kraslice tak prosím pusťte k vodě. A perník taky! Zkuste se zaměřit na barevné tvary v rozích – nejsou tam jen tak pro nic za nic. První indicie vás nasměřuje jen do obce, na podrobnosti si počkejte.


Tajné místo 3

Budete se muset vydat do drsného pohraničí, do Sudet. Prostě: rozmlácené fabriky, lidé pojídající kořínky, vlkodlaci… A všudypřítomný strach z nájezdu Seveřanů. Všechno má své hranice… tak snad to přežijete. Indicie vás při troše štěstí zavede na konkrétní místo.


Tajné místo 4

Oj! Oj! Pitný režim je důležitý, ale nic se nemá přehánět. Myslete na to i při cestě do tohoto nádherného kraje. Indicie směřuje ke konkrétní obci. Sledujte Sherlocka, ať víte, kam přesně se vydat.


Tajné místo 5

Vydejte se s námi až na světa kraj… ale vážně, tohle místo je ve skutečnosti docela ve středu. A pohodlně tam dojedete vlakem. Tak co z toho vytěžíte? První indicie opět směřuje jen k obci.


Tajné místo 6

Namíchali jsme kouzelný elixír. Vypijte ho a hned budete vědět, kam se vydat. Bude to stát za to! A přitom vás to nebude nic stát – máme prostě skvělé partnery!


Sleduj Sherlocka!

Další indicie k tajným místům budeme opět zveřejňovat na sociálních sítích. Sledujte Sherlocka, sledujte Instagram, sledujte Facebook!

První číslo označuje tajné místo, druhé číslo je pořadovým číslem indicie. V tomto případě se jedná o druhou indicii ke třetímu tajnému místu :).

Jak jste se s tajnými místy poprali? Vyplňte formulář!

  Napsat komentář

0 komentářů k zobrazení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *